​​Sjove og lærerige fritidsaktiviteter

Krogens Bo- og Fritidsgård ved Slagelse er spændende og udfordrende fritidsaktiviteter en stor del af den pædagogiske praksis på vores bosted. Med fælles og individuelle fritidsaktiviteter søger vi at fremme hver enkelt beboers engagement i fællesskabet og tilvejebringe muligheder for at opnå succesfulde oplevelser på bostedet. Vi har et kunst - og billedværksted som benyttes i fritiden. Formålet er at bruge kreativiteten, skaberkraften og skaberglæden som vej ind til følelser, udtryk og fordybelse. Der er ugentligt afsat personale til faglig vejledning.

Vi har ligeledes et musik lokale hvor Krogens Band holder til. Musikken bruges som indgang til at skabe kontakt og kommunikation - et stærkt redskab til øget livskvalitet, livskraft, mening, motivation, tillid og mod, idet indlæring og udvikling er processer, som er forankret i menneskets sociale og kulturelle kontekst. Når musikken anvendes på denne måde styrker det vitaliteten gennem det musikalske samspil og giver tryghed og evnen til at opleve nye situationer, som evnen til at tage kontakt til andre, evnen til at lære, evnen til mestring, øget selvværd, selvstændighed og kreativitet.

På Krogens Bo - og Fritidsgård arbejdes der udfra et neuropædagogisk perspektiv hvor billedkunst og musik er en måde at fremkalde følelser i bl.a. det præfrontale område. Kunst og musik i pædagogisk praksis påvirker en række områder der indeholder forskellige funktioner, som styrker hukommelsen og indlæring via oplevelser og stemninger, samt motivationen der skaber arousel gennem sansning og perception.

Fritidsaktiviteter I og uden for vores bosted

For unge og aktive beboere er der mulighed for selv at vælge forskellige typer af fritidsaktiviteter. Det kan eksempelvis være forskellige typer af sport, ridning, udflugter til selv valgte destinationer, sommerhus-ture, weekendophold, musik, koncerter og andre kulturelle arrangementer.

​I samarbejde med beboere arrangeres der en uges ferie. Gennem gensidig dialog og møder aftaler vi en destination. En uges ferie med arrangementer og udflugter er på vores bosted en stor og vigtig del af at styrke sammenholdet og fællesskabet gennem fælles oplevelser.​

I forbindelse med vores botilbud, har Krogens Bo- og Fritidsgård en bus og en bil til rådighed, som kan anvendes til fælles og individuelle aktiviteter udenfor vores bosted. Beboerne betaler selv for omkostninger forbundet med kørsel samt selv valgte fritidsaktiviteter, der ikke er en del af vores botilbud.

Fritidsaktiviteter samt ferie kan foregå med vejledning fra bostedets personale.

Vores beboere har også mulighed for hjælpe til i haven, græsklipning mv.

​​

Kontakt os for at høre mere om fritidsaktiviteterne på vores bosted. Du er meget velkommen til at ringe til os på telefon: 40 47 80 58

Skriv til bostedet

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål til os om bostedet, så er du altid velkommen til at skrive til os ved at udfylde formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

Fonden Krogens Bo- og Fritidsgård 

Lorupvej 40
​4200 Slagelse

CVR: 36352698

Kontakt os

☎ Tlf.: 40 47 80 58

✉ E-mail: ​krogens@pc.dk

Følg os

Her bor vi